poniedziałek, 30 lipca 2012

Pischinger vel andrut


Składniki:
- 300 gr masła
- 3 żółtka
- 0,5 szkl cukru pudru(jak ktoś lubi słodkie)
- 150 gr czekolady
- kilka drobno pokrojonych kostek czekolady lub startych  na tarce
- paczka andrutów


Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy na chwilę by ostygła.Masło ucieramy lub miksujemy z cukrem, dodajemy 3 żółtka. Dodajemy chłodną czekoladę, miksujemy do uzyskania masy. Dodajemy na samym końcu posiekaną czekoladę, mieszamy. Gotową masą przekładamy andruty. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin.







Czekolada w roli głównejSmaki naszego dzieciństwaZ dziećmi i dla dzieci

1 komentarz:

  1. moja mama robi takiego pischingera z masa czekoladowa albo krowkowa najlepiej <3

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...